Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

Zakelijke dashcams

Waarom dashcams een uitkomst zijn voor de zakelijke markt

Naast de particuliere markt lijkt ook de zakelijke markt steeds enthousiaster te worden over het gebruik van dashcams. Voor zowel werkgevers als werknemers biedt een dashcam meerdere voordelen. Wij leggen je uit welke voordelen dat zijn en hoe je hier als zakelijke rijder van profiteert.

Naast de particuliere markt lijkt ook de zakelijke markt steeds enthousiaster te worden over het gebruik van dashcams. Voor zowel werkgevers als werknemers biedt een dashcam meerdere voordelen. Wij leggen je uit welke voordelen dat zijn en hoe je hier als zakelijke rijder van profiteert.

Het grootste voordeel van een dashcam is dat deze beelden kan vastleggen van eventuele overtredingen door medeweggebruikers of zelfs ongevallen. Deze beelden kunnen, mits goedgekeurd door de rechter, als cruciaal bewijsmateriaal dienen bij een rechtszaak. Ook kunnen dashcam beelden de afwikkeling met je verzekeraar vereenvoudigen en mogelijk zelfs een korting op je premie opleveren.

Voor de zakelijke markt biedt het gebruik van dashboardcamera’s echter nog veel meer voordelen.

Uw bedrijf onderweg met dashcams

Er zijn in Nederland tal van beroepen en bedrijfsvoeringen waarbij werknemers veel tijd op de weg doorbrengen. Denk aan de logistieke sector, maar ook vertegenwoordigers leggen dagelijks vele kilometers af. De kilometeradministratie neemt in deze gevallen vaak flink wat tijd in beslag. Het ingebouwde track & trace systeem van een dashcam kan dit proces een stuk eenvoudiger maken.

Statistisch gezien neemt ook de kans op een ongeval, overtreding of verkeersruzie toe naarmate je vaker op de weg zit. Wanneer je in een auto van de zaak of leaseauto rijdt moet je bij een verkeersongeval dus ook verantwoording bij je werkgever afleggen. Een dashcam voorkomt in dat geval vervelende discussies tussen werkgever en werknemer. Als werknemer wil je niet onterecht beschuldigd worden en als werkgever wil je zekerheid dat jouw werknemers netjes rijden.

Met name bij bedrijven waar meerdere personen gebruik maken van dezelfde bedrijfswagen kan een dashcam uitkomst bieden. Als werknemer wil je bijvoorbeeld niet opdraaien voor de gereden schade door een collega. Het feit dat een werkgever letterlijk kan meekijken met de bestuurder wordt misschien niet direct door iedereen toegejuicht. Toch zijn er veel beroepen waar dit juist voor meer veiligheid zorgt. Denk bijvoorbeeld aan taxichauffeurs die continu vreemden in de auto hebben, of bezorgers die overvallen kunnen worden. Een dashcam biedt dan mogelijk bewijs.

Een heel ander vakgebied waar dashcams kunnen bijdragen aan een betere dienstverlening zijn rijscholen. Dankzij een dashboardcamera kan een instructeur namelijk samen met zijn/haar leerling de gereden kilometers nog eens terugkijken en evalueren, om op deze manier het leerproces te bevorderen.

Dashcam als diefstalpreventie

Ook wanneer uw bedrijfswagens stilstaan biedt een dashcam zijn meerwaarde. Dankzij de parkeerfunctie start de camera met filmen zodra er beweging rondt de wagen wordt waargenomen. Op deze manier dragen dashcams aan diefstalpreventie. Je optimaliseert zodoende de totale bewaking van het bedrijventerrein.

In het verlengde daarvan kan een dashcam ook ideaal zijn voor autodealers. Dankzij een dashcam kunnen zij potentiële kopers met een gerust hart de weg opsturen voor een proefrit en creëert een dashcam extra bewaking voor als er niemand aanwezig is in de showroom.

Premie voordeel verzekering

Zoals eerder genoemd kunnen dashcam beelden een hoop discussie achteraf besparen met je verzekeraar. Steeds meer verzekeraars erkennen dashcam opnames als legitiem bewijsmateriaal en dat kan zelfs een interessant financieel voordeel opleveren. Wanneer je dankzij dashcam beelden kan aantonen dat schade aan je auto buiten jouw schuld om is ontstaan, kan dit tot behoud van of korting op je no-claim leiden.

Sommige verzekeraars, zoals Centraal Beheer Achmea, zijn zelfs bereid om eventueel met premiekortingen te werken bij de aanwezigheid van een dashcam. Voor ondernemers/beroepen met een hoger risicoprofiel, zoals taxichauffeurs en rijschoolhouders, kan dit een flinke kostenbesparing opleveren. Helaas zijn nog niet alle verzekeraars zover, dus informeer hoe jouw verzekeraar hier tegenover staat.

Ben jij al overtuigd?

Een dashcam biedt al met al heel veel extra voordelen voor de zakelijke markt;

  • Het voorkomt vervelende discussies tussen werkgever en werknemer
  • Bespaart tijd op het verwerken van de kilometeradministratie
  • Snellere afwikkeling met verzekeraars
  • Biedt extra veiligheid voor werknemers die onderweg zijn
  • Kan de dienstverlening zelfs verbeteren
  • Ideaal in te zetten als diefstalpreventiemiddel en terreinbewaking
  • Sommige verzekeraars bieden premie en/ of no-claim kortingen aan bij aanwezigheid van een dashcam

Ben jij al overtuigd en op zoek naar de beste dashcams voor jouw bedrijf? Voor zowel grote bedrijven als het MKB kunnen wij offertes op maat maken en adviseren bij het maken van de beste keuze. Bekijk direct ons uitgebreide assortiment dashcams of neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.