Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

BlackVue X-series dashcams

Nieuw BlackVue X-serie dashcams

BlackVue lanceerde onlangs de nieuwe X-serie dascham modellen. De nieuwe dashcam modellen bestaan uit de DR900X-, DR750X- en DR590X. Deze X-serie modellen vervangen de modellen DR900S, DR750S en DR590W.

BlackVue DR900X-, DR750X- en DR590X series

De nieuwe BlackVue DR900X-, DR750X- en DR590X-serie modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Dashcams.eu.

Vergelijkbare specificaties met wat bonus snufjes

De nieuwe X-serie modellen hebben vergelijkbare specificaties voor video-opnamen zoals beeldkwaliteit, resolutie en capaciteit. Als extra bonus beschikt de dashcams echter over een ingebouwde spanningsbewaking en een micro-USB-poort voor optionele accessoires.


Door de ingebouwde spanningsmonitor is de dashcam te bedraden en de accu van het voertuig te beschermen. Hierdoor is de Power Magic Pro voedings kit niet meer nodig. De micro-USB-poort zorgt voor eenvoudige cloud-connectiviteit via een plug-in LTE-connectiviteitsmodule.

Ingebouwde parkeermodus

De BlackVue X-serie modellen zijn uitgerust met een ingebouwde spanningsmonitor. De DR900X- en DR750X-modellen worden geleverd met een geschakelde voedingskabel in de doos. Bij de DR590X-modellen is deze bedradingskabel een optioneel item.
Bij het bedraden van de dashcam wordt de geschakelde voedingskabel aangesloten op het zekeringenpaneel. De dashcam zelf bewaakt dan de spanning afkomstig van de accu van uw voertuig en wordt uitgeschakeld wanneer de vooraf ingestelde waarde (11,8, 12 of 12,5 V) wordt bereikt.
Zowel de spanningsuitschakeling als de timer kunnen worden ingesteld via de BlackVue-app of Viewer.

Power Magic-accessoires voor parkeermodus

De nieuwe X-serie modellen zijn compatibel met de Power Magic-accessoires, zoals de BlackVue B-112 Battery Pack, B-124X Ultra Battery en de B-124E Expansion Battery for B-124X.

LTE-connectiviteitsmodules

Nieuw is ook de LTE-connectiviteitsmodule van BlackVue, deze biedt 4G LTE-connectiviteit voor de dashcam.

LTE-connectiviteitsmodule (CM100LTE)

Op de DR900X en DR750X is een LTE-connectiviteitsmodule (CM100LTE) aan te sluiten die wordt aangedreven door de dashcam. Door deze 4G LTE-connectiviteit kun je de dashcam verbinden met BlackVue Cloud. Op die manier kun je notificaties ontvangen op een telefoon wanneer een geparkeerde auto wordt aangereden. Daarnaast kun je ook op afstand zien wat de dashcam realtime ziet. De CM100LTE is aangesloten op de dashcam, waardoor deze niet zonder stroom komt te zitten. Eigenlijk net als bij een router met een eigen stroomvoorziening.

LTE-M-connectiviteitsmodule (CM100GLTE-M)

Voor de DR590X-modellen wordt een aparte LTE-M-connectiviteitsmodule gelanceerd, de CM100GLTE-M. Het concept van de CM100GLTE-M is net een beetje anders. De DR590X-modellen ondersteunen LTE-M-connectiviteit en BlackVue Cloud Lite-functionaliteit. De module wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde simkaart. De module is compatibel met BlackVue Cloud Lite, een vereenvoudigde versie van BlackVue Cloud (met stilstaande beelden in plaats van Live View). Lancering en beschikbaarheid van dit product is op dit moment nog niet bekend.

Goed om te weten bij de X-series

Voedingskabels

Door het nieuwe 3-draads ontwerp van de voedingskabels, werken de voedingskabels van eerdere BlackVue modellen niet met de X-serie modellen, en vice versa.

Videokabels

De videokabels die de camera aan de voor- en achterzijde verbinden, zijn ongewijzigd ten opzichte van eerdere modellen. DR900X en DR750X gebruiken dezelfde coaxkabels als DR900S en DR750S. DR590X-modellen gebruiken dezelfde analoge videokabels als DR590 en DR590W.

Sabotagebestendige beschermkap

Vanwege de nieuwe connectorconfiguratie met een USB-poort, zijn eerdere fraudebestendige beschermkapjes niet compatibel met de X-serie. Binnenkort komen er nieuwe sabotage-proef beschermkappen op de markt.

Externe GPS-ontvanger

De BlackVue DR590X ondersteunt een externe GPS-ontvanger via de USB-poort. Dit betekent dat eerdere GPS-ontvangers met een analoge verbinding niet worden ondersteund.

Let op! Wanneer de CM100GLTE-M wordt uitgebracht, is deze voorzien van de GPS-ontvangerfunctionaliteit.

Heb je aanvullende vragen over de nieuwe BlackVue X-serie modellen, neem dan contact met ons op. Bel 085 301 2944 of start een Chat. We helpen je graag verder in je zoektocht naar de meest geschikte dashcam.

De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.