Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

Dashcam voor inbouwen

De beste plek voor je dashcam

De aanschaf van een kwalitatieve dashcam is natuurlijk nog maar het halve werk. Het correct plaatsen van de camera speelt namelijk minstens zo’n belangrijke rol bij het creëren van goed beeldmateriaal. Er zijn nogal wat discussies over wat de beste plek is in een voertuig voor het plaatsen van een dashcam.

De aanschaf van een kwalitatieve dashcam is natuurlijk nog maar het halve werk. Het correct plaatsen van de camera speelt namelijk minstens zo’n belangrijke rol bij het creëren van goed beeldmateriaal. Er zijn nogal wat discussies over wat de beste plek is in een voertuig voor het plaatsen van een dashcam. Wij geven je daarom een aantal tips voor de ideale positie van jouw dashcam.

Het vinden van de juiste plek voor je dashcam is van cruciaal belang voor het maken van goed beeldmateriaal. Het is namelijk een enorme frustratie als achteraf blijkt dat een groot deel van je beeld het dashboard of andere obstakels bevat. In het ergste geval mis je belangrijk bewijsmateriaal van een misdrijf of ongeluk.

Een veel gestelde vraag die wij als professionele leverancier van dashcams krijgen is dan ook wat de beste plek voor de dashcam in een voertuig is? De beste plek hangt van meerdere factoren af en kan per situatie verschillen. Let in ieder geval op de volgende zaken:

  • Vormgeving van de auto
  • Eigenschappen van de dashcam

Vormgeving van de auto

Met name de vormgeving van het interieur kan natuurlijk sterk bepalend zijn voor de juiste plek voor je dashcam. Hoe hoog of diep is het dashboard en hoeveel ruimte zit er tussen je binnenspiegel en het dak?

Waar veel mensen bijvoorbeeld vaak geen rekening mee houden is waar de regensensor zit waarmee de ruitenwissers geactiveerd worden. Deze moet je natuurlijk wel vrij houden. Ook mag de dashcam tijdens het rijden nooit het zicht belemmeren.

Eigenschappen van de dashcam

Eigenschappen zoals de omvang, bevestigingsmogelijkheden en andere functionaliteiten van een dashcam bepalen voor een groot deel de mogelijkheden om deze te plaatsen.

Het grote voordeel van bijvoorbeeld een dashcam met ingebouwd display is dat je direct zelf ziet of de dashcam inderdaad goed is geplaatst. Een nadeel is dat deze camera’s vaak een stuk groter zijn en daardoor soms moeilijker te plaatsen.

Een andere belangrijke eigenschap die meespeelt bij het plaatsen is of de dashcam één of twee camera’s bevat. Met twee camera’s staat er ook één op jezelf gericht. In dat geval is het aan te raden om de dashcam op het dashboard te plaatsen en niet tegen het dak bij de binnenspiegel. Waar je ook rekening mee moet houden is de kijkhoek van je dashcam. Bij een kleinere kijkhoek luistert het plaatsen nog iets nauwkeuriger dan bij een grotere kijkhoek.

Tot slot bepaalt de wijze van bevestigen natuurlijk ook wat je mogelijkheden zijn. Gaat het om een losse dashcam of laat je deze inbouwen? Wanneer je het inbouwen uitbesteedt aan een professionele partij, mag je er natuurlijk van uit gaan dat zij met alle bovenstaande zaken rekening houden bij het plaatsen van de dashcam.

Bestel jouw dashcam online

Ben je nog op zoek naar een goede dashcam of wil je graag meer advies over de aanschaf en plaatsing daarvan? Bekijk dan direct ons uitgebreide assortiment professionele dashcams of neem contact op met een van onze specialisten.

De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.