Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

dashcam professioneel inbouwen

Dashcam professional laten inbouwen

Wanneer je een gloednieuwe dashcam hebt aangeschaft wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk mee aan de slag! Het op de juiste manier installeren van dashboardcamera’s is echter niet eenvoudig. Om maximaal te profiteren van je nieuwe dashcam leggen wij uit waarom je het inbouwen beter kunt uitbesteden aan een professional.

Waarom je dashcam door een professional laten inbouwen?

Wanneer je een gloednieuwe dashcam hebt aangeschaft wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk mee aan de slag! Het op de juiste manier installeren van dashboardcamera’s is echter niet eenvoudig. Om maximaal te profiteren van je nieuwe dashcam leggen wij uit waarom je het inbouwen beter kunt uitbesteden aan een professional. Een dashcam biedt ontzettend veel voordelen. Het is niet voor niets dat steeds meer Nederlanders een losse dashboard camera aanschaffen. Nadat je jouw dashcam ontvangt, moet deze alleen nog in je auto worden ingebouwd. Overweeg je dit zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat dit zeer nauwkeurig gedaan moet worden! Wij leggen je uit waarom een dashcam inbouwen beter door een gecertificeerde en ervaren monteur gedaan kan worden.

Optimale werking van je dashcam

Je wilt natuurlijk volop profiteren van alle voordelen en functies die jouw dashcam biedt. Een monteur vindt altijd de beste plaats(en) in jouw auto voor de camera(‘s). Dit is natuurlijk belangrijk voor het verkrijgen van optimaal beeld! Daarbij houdt de monteur rekening met de vormgeving van je auto, de kijkhoek van de dashcam en de positie van de bestuurder. Een dashcam mag namelijk nooit het zicht van de bestuurder belemmeren. Hetzelfde geldt ook voor dashcams met een camera die naar achteren filmt.

Het inbouwproces

Tijdens het inbouwen van een dashcam gaat het natuurlijk niet alleen om het correct plaatsen van de camera(‘s). Het aansluiten van je dashcam op de autoaccu is eveneens van cruciaal belang. De kabels worden daarbij netjes achter de dashboardpanelen verwerkt. Na de oplevering zie je niets meer terug van de werkzaamheden door de monteur. Wil je daarnaast gebruikmaken van de parkeerfunctie op je dashcam? Dan sluit de monteur ook nog een speciale voedingskabel aan. Hierdoor heeft je dashcam voldoende stroom als je auto stil staat. Bovendien voorkomt de voedingskabel dat de auto-accu te ver ontlaadt. Je dashcam schakelt zichzelf dan in, zodra deze beweging rondom je auto detecteert.

Waarom je dashcam laten inbouwen?

Naast een goede werking en aansluiting van je dashcam, zijn er nog een aantal belangrijke redenen om je dashcam door een professional te laten inbouwen.

Opleiding en training

Een monteur is opgeleid om dit soort werkzaamheden uit te voeren. Hij krijgt doorlopend trainingen om ook de nieuwste technische ontwikkelingen te realiseren. Daarbij beschikken veel monteurs over jarenlange ervaring met het inbouwen van dashcams.

Gebrek aan gereedschap en kennis

Inbouwmonteurs werken uitsluitend met professioneel gereedschap. Ze hebben altijd alles bij de hand om de installatie van je dashcam goed en correct uit te voeren.

Kans op schade

Een andere belangrijke reden om niet zelf je dashcam in te bouwen is het aanzienlijke risico op schade. Dit kan variëren van een simpel krasje op je dashboard tot een foutieve aansluiting van de dashcam op de accu. Het spreekt voor zich dat dit  ernstige gevolgen kan hebben voor je dashcam of de accu van je auto. Afhankelijk van de voorwaarden van je autoverzekering is er een kans dat ontstane schade door eigen toedoen niet wordt vergoed. Ook kan dit mogelijk gevolgen hebben voor de garantie van jouw dashcam.

Garantie

Een professioneel inbouwcenter werkt uitsluitend met gecertificeerde monteur. Hierdoor bieden zij altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Veiligheid

De allerbelangrijkste reden om je dashcam in te laten bouwen door een professional is je eigen veiligheid. Monteurs kennen alle risico’s van hun werk en weten hoe zij hiermee om moeten gaan.

Inbouwservice

Naast het leveren van de beste dashcams bieden wij ook een eigen inbouwservice. Onze deskundige inbouwpartners installeren jouw dashcam op locatie of in een van onze drie inbouwcenters in Amsterdam, Utrecht of Gorinchem. Op onze website vind je meer informatie over het laten inbouwen van dashcams. Bekijk daarnaast ook ons ruime assortiment dashcams in de webwinkel.

Dashcam inbouwcenters

Dashcam inbouwen Amsterdam

Amsterdam

Dashcam inbouwen Utrecht

Utrecht

Dashcam inbouwen Gorinchem

Gorinchem

De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.