Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

blackvue dashcam dr590w-2ch

6 tips voor het vinden van de juiste dashcam

Je bent begonnen met de zoektocht naar een dashcam maar ziet door de talrijke technische opties, diverse merken en prijzen de bomen in het bos niet meer? Aan de hand van deze tips helpen wij je bij het maken van de juiste keuze van een dashboardcamera.

Voor de meeste mensen is het creëren van meer veiligheid in en rondom de auto de belangrijkste reden om een dashcam aan te schaffen. Toch is het belangrijk om bij je keuze met meer factoren rekening te houden. Hoe belangrijk is bijvoorbeeld hoogwaardige beeldkwaliteit? Maar ook hoeveel kilometers rij je per jaar en hoeveel beeldmateriaal verwacht je op deze manier te maken met jouw dashcam?

Al deze vragen bepalen uiteindelijk hoe uitgebreid de functionaliteiten van een dashcam moeten zijn en welke prijzen je daarvoor mag verwachten.

Functionaliteiten en eigenschappen dashcam

Een van de eerste vragen is hoe je jouw dashcam wil gaan gebruiken en over welke functionaliteiten en eigenschappen deze zodoende moet beschikken. Dit zijn de belangrijkste opties:

  • Wel of geen parkeerfunctie? Met een parkeerfunctie slaat de camera aan wanneer deze beweging rond de auto detecteert. Deze functie dient dus als extra beveiliging tegen inbraak en diefstal. Wanneer je kiest voor een parkeerfunctie moet de dashcam door een professionele partij in je auto worden ingebouwd. Wanneer je de dashcam echt alleen tijdens het rijden aan wil zetten is inbouwen niet nodig en volstaat een losse dashcam. Dit scheelt je op deze manier ook veel kosten.
  • Eén of twee camera’s? De camera van een dashcam is in principe natuurlijk altijd op de weg gericht. Er zijn echter ook dashboardcamera’s verkrijgbaar met twee camera’s, waarmee je ook jezelf en inzittenden kunt filmen. Met deze extra optie heb je meer beeldmateriaal bij inbraak of diefstal. Ook geeft een extra camera meer veiligheid voor bijvoorbeeld taxichauffeurs die vreemden bij zich in de auto hebben.
  • Wel of geen display? Met een display op je dashcam kun je direct de opgenomen beelden terugkijken en eenvoudiger de instellingen aanpassen. Deze optie maakt een dashcam wel prijziger en complexer.

Kwaliteit van de dashcam

Naast de keuzemogelijkheden die je hebt in extra functionaliteiten voor de dashcam zijn er ook flink wat verschillen in kwaliteit. Dan hebben we het niet alleen over duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar ook over eigenschappen waar je zelf een bewuste keuze in kunt maken.

  • Beeldkwaliteit. Uiteraard moet het beeldmateriaal gewoon goed herkenbaar zijn, maar er zijn flinke verschillen in beeldresolutie. Wanneer je het leuk vindt om met jouw dashcam bijzondere ritten in binnen- en buitenland vast te leggen is het aan te raden om voor een hogere beeldkwaliteit te kiezen. Let er wel op dat een hogere beeldkwaliteit, vanwege de grotere data, om meer geheugen op je dashcam vraagt.
  • Hoeveelheid geheugen. Ook hierin heb je vaak meerdere mogelijkheden. Ben je van plan om het beeldmateriaal te bewaren of heb je geen zin om regelmatig het beeldmateriaal van de dashcam over te zetten op een computer? Dan is meer geheugen van belang. Dit geldt eveneens wanneer je met hoge beeldkwaliteit wil werken. Hoe meer data een dashcam kan vasthouden hoe hoger doorgaans de aanschafprijs is.
  • Kijkhoek. Hoe groot moet de kijkhoek zijn en hoe belangrijk is een grote kijkhoek voor jou? Hoe groter de kijkhoek hoe hoger het prijskaartje.

Jouw dashcam online bestellen

Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken en eigenschappen waarop je een dashcam kunt selecteren. Denk bijvoorbeeld aan een GPS- of Wifi-functie. Met onze tips hopen wij je verder op weg geholpen te hebben in jouw keuze. Bekijk ons volledige assortiment dashboardcamera’s.

Heb je nog extra hulp nodig bij het maken van een keuze? Dan staat ons team natuurlijk graag voor je klaar om je verder te helpen.

De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.