Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

De beste dashcam voor jouw budget

Een dashcam (ook wel dashboardcamera genoemd) biedt ontzettend veel voordelen. Zo sta je sterker in je recht bij een verkeersongeval of misdrijf en geven dashcams automobilisten een veiliger gevoel op de weg. Ben jij al overtuigd van de onbetwistbare meerwaarde van dashboardcamera’s en wil je er een aanschaffen? Dan helpen wij je om voor jezelf te bepalen wat de beste dashcam is. Na het lezen van onze uitleg:
 • Maak je gemakkelijker een keuze
 • Weet je wat alle functionaliteiten betekenen
 • Haal je optimaal profijt uit jouw aankoop

De juiste dashcam keuze

In Nederland wint de dashcam in rap tempo aan populariteit en groeit mede daardoor het aanbod in camera’s en mogelijkheden. Ook in onze webwinkel vind je een zeer ruim aanbod dashcams met verschillende functionaliteiten. Maar wat betekenen al die functionaliteiten en wat zijn voor jou de belangrijkste prioriteiten? Als expert in dashcams nemen we je graag bij de hand bij de juiste keuze! Wij helpen je in de zoektocht naar de beste dashcam die volledig voldoet aan jouw wensen en eisen.

Functionaliteiten

Om te bepalen wat de beste dashcam voor jou is zetten we eerst de belangrijkste functionaliteiten op een rij: • Parkeerfunctie • Camera voor en/of achter • Videoresolutie • Geheugen • Kijkhoek • Bevestigingswijze • Displayscherm • Wifi, Cloudfunctie en GPS Je wilt natuurlijk het maximale halen uit je beschikbare budget. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle mogelijke functionaliteiten. Op basis hiervan bepaal je vervolgens zelf aan welke functies jij het meeste waarde hecht en welke misschien minder belangrijk zijn. Daarom kan ‘de beste dashcam’ voor iedereen anders zijn en gaan we uitgebreid in op alle hiervoor genoemde eigenschappen.

Parkeerfunctie

De parkeerfunctie zorgt ervoor dat de dashboardcamera ook filmt wanneer je auto ergens geparkeerd staat en beweging detecteert. Een bewegingsdetector schakelt de camera in zodra deze beweging rond de auto vastlegt. Dit is ideaal om inbrekers en vandalen vast te leggen. Op deze manier zie je precies wie er tegen jouw portier heeft aangezeten op de parkeerplaats bij de supermarkt. Met een Power Magic Pro voedingskabel, voorkomt bovendien dat de accu van je auto accu leeg raakt. Deze slimme voedingskabel zorgt ervoor dat je dashcam voldoende stroom krijgt om te functioneren. Wanneer de maximale capaciteit is bereikt schakelt deze de stroomtoevoer automatisch uit. Uiteraard bepaal je zelf of de beste dashcam voor jou dit ook echt nodig heeft.

Camera voor en/of achter

In eerste instantie filmt een dashboardcamera alleen wat er vóór de auto gebeurt, maar het is ook mogelijk om een camera te kiezen die filmt wat er achter de auto gebeurt. De achterkant van je auto kan natuurlijk ook schade oplopen. Een camera die enkel naar voren filmt, kan dit moment echter niet vastleggen. Een tweede camera kan daarom ook voor cruciaal bewijsmateriaal zorgen bij een ongeluk, inbraak of vandalisme via de achterkant. Het is ook mogelijk om de tweede camera naar binnen te richten zodat deze op jezelf en inzittenden gericht staat. Dit levert niet alleen unieke en grappige beelden op maar zorgt ook voor extra veiligheid aan boord. Denk aan beroepen waarvoor je regelmatig vreemden naast je hebt zitten. Wellicht heeft de beste dashcam voor jou dus twee camera’s nodig.

Videoresolutie

Hoe belangrijk is een hoge videoresolutie? Als de beeldkwaliteit te laag is zijn de opnames vrijwel waardeloos als bewijsmateriaal bij een incident of ongeval. Wil je daarnaast dat je dashcam ook in het donker goede opnames blijft maken? Dan heb je een camera met nachtvisie nodig. Wij raden aan om voor jouw beste dashcam minimaal HD kwaliteit te kiezen. VGA beelden zijn helaas vaak te korrelig. De beste dashcams beschikken doorgaans over Full HD kwaliteit, zodat je opnames over langere afstanden ook nog scherp genoeg zijn. Kies je voor de hoogste resolutie zoals 4K HD? Houd er dan rekening mee dat je camera meer geheugen nodig heeft!

Geheugen

Voldoende geheugen is belangrijk, maar wanneer heeft jouw beste dashcam genoeg of te weinig geheugen? Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is hoeveel je verwacht te gaan filmen en hoe vaak je opnames wilt overzetten op een computer of harde schijf? Bepalende factoren zijn in dit geval:
 • Hoe vaak zit je op de weg?
 • Heeft je dashcam ook een parkeerfunctie?
 • Gebruik je de beelden naast bewijslast ook voor andere doeleinden?
 • Met welke videoresolutie wil je filmen?
De beste dashcam voor jou hoeft natuurlijk niet een oneindige hoeveelheid geheugen te bevatten. Kortgezegd komt het erop neer dat hoe meer je vraagt van je dashcam, des te meer geheugen je nodig hebt. Benieuwd hoe lang je kunt opnemen bij verschillende video settings? Bekijk de BlackVue opnametijd per model.

Kijkhoek

De kijkhoek van een dashboardcamera bepaalt hoe groot het bereik van de camera is. Uiteraard bepaalt ook deze optie de aanschafprijs. Toch raden wij aan om hier niet teveel op te besparen. Hoe kleiner de kijkhoek, des te groter de kans dat je cruciaal beeldmateriaal mist.

Bevestigingswijze

In dit geval is het belangrijk of je een ingebouwde dashcam wilt hebben of een dashcam die je eenvoudig loskoppelt? Rij je geregeld in verschillende auto’s? Dan is een losse dashcam wellicht de beste keuze. Rij je altijd in dezelfde auto en wil je geen gedoe met losse kastjes en draden? Dan raden we een ingebouwde dashboardcamera aan. In dat geval kun je bovendien gebruikmaken van onze vakkundige inbouwservice!

Andere eigenschappen voor jouw beste dashcam

Naast de bovengenoemde eigenschappen zijn er ook nog andere zaken om in overweging te nemen om tot de beste keuze te komen:
 • Wifi
 • Cloudfunctie
 • Ingebouwd display
 • GPS
Een dashboardcamera met wifi geeft je de mogelijkheid om je opnames direct te delen met je smartphone en andere mobiele apparaten. Wil je ook op afstand in verbinding blijven met je dashcam? Dan mag de Cloudfunctie van BlackVue niet ontbreken! Zo kun je vanaf een terras je auto in de garage in de gaten houden via je smartphone. Bij activiteiten rondom de auto ontvang je hierover een pushbericht. Een camera met een ingebouwd display geeft je de mogelijkheid om je opnames direct terug te zien. Wil je dat je dashboardcamera bijhoudt waar, wanneer en hoe hard je auto heeft gereden? Dan is een ingebouwde GPS mogelijk een interessante optie. In combinatie met de Cloudfunctie kunnen jij of anderen ook jouw auto op afstand volgen. Uiteraard zorgen deze extra eigenschappen voor een hogere aanschafprijs, maar haal je wel het maximale profijt uit je dashcam! Wij hopen dat onze uitleg helpt in je zoektocht naar de beste dashcam. Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan onze online keuzehulp. Ook staat onze klantenservice voor je klaar om al je prangende vragen te beantwoorden.

Bestel direct de beste dashcam

In onze webwinkel vind je een ruim assortiment van de beste high-end dashcams en toebehoren. Wij bieden camera’s met alle bovengenoemde eigenschappen en variaties voor de meest uiteenlopende budgetten. Op al onze producten geldt bovendien een garantie van twee jaar. Is je bestelling toch niet helemaal naar wens? Geen probleem, want bij Dashcams.eu mag je nog tot twee weken na aankoop je camera gratis retourneren en betaal je geen verzendkosten.
De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.