Vragen? Bel 085 301 2944

Alle dashcams Gratis verzending én 2 jaar garantie

Sinds 2013 dé BlackVue expert!

Auto Dashcam

Alles wat je moet weten over je auto dashcam

Sta je op het punt om een auto dashcam te kopen? Dan wil je natuurlijk volledig op de hoogte zijn over hoe je maximaal profiteert van je auto dashcam en de verantwoordelijkheden die met je aankoop gepaard gaan.

Als dé dashcam expert van Nederland delen wij graag onze kennis en ervaringen met jou. Lees daarom snel verder als je meer wilt weten over:

  • Het aanschaffen van de juiste dashcam
  • Het correct plaatsen van de dashcam in je auto
  • Beeldmateriaal en wetgeving

Het aanschaffen van de juiste dashcam

Dashcams zijn er in vele soorten, prijzen en uiteenlopende functionaliteiten. De beste auto dashcam kan daarom voor iedereen anders zijn. Stel jezelf vooraf daarom de volgende vragen:

  • Wat is mijn maximale budget?
  • Wat zijn voor mij de belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een dashcam?
  • Aan welke functionaliteiten hecht ik de meeste waarde?

Als het alleen gaat om het creëren van een veiliger gevoel op de weg. Dan is een dashcam met parkeerfunctie misschien niet persé nodig. Staat jouw auto vaak geparkeerd in een minder veilige omgeving, dan is die parkeerfunctie juist wel belangrijk. Ook wat betreft technische specificaties zijn er onderling veel verschillen tussen auto dashcams. Denk aan zaken als videoresolutie, nachtvisie en kijkhoek. Hoe hoger de kwaliteit van deze kenmerken, des te hoger doorgaans de aanschafprijs is.

Naast de videoresolutie en kwaliteit van je beeldmateriaal, is het natuurlijk ook de vraag hoe je met verwerking hiervan omgaat. Verwacht je in korte tijd veel beeldmateriaal te verzamelen? Houdt hier dan rekening mee bij het bepalen van de hoeveelheid opslaggeheugen die je nodig hebt. Dashboardcamera’s met wifi, cloudfunctie en GPS maken het delen en verwerken van opgenomen beeldmateriaal bovendien een stuk eenvoudiger.

Neem de tijd om een stukje vooronderzoek te doen naar wat de beste auto dashcam voor jou is. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice voor advies.

Dashcam in je auto plaatsen

In het geval van losse dashboardcamera’s is het correct plaatsen daarvan ontzettend belangrijk. Ons advies is om vooral de tijd te nemen voor deze klus. Met een goed geplaatste dashboardcamera haal je namelijk veel meer voordeel uit je aankoop.

Tijdens het plaatsen van je dashcam in de auto zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Allereerst mogen zowel het kastje als de kabels het zicht van de bestuurder op geen enkele manier belemmeren.

Ten tweede wil je natuurlijk een zo goed mogelijk beeld hebben op je camera. Je moet voorkomen dat er bijvoorbeeld een stuk dak of binnenspiegel het beeld blokkeren. De beste plek voor een dashcam verschilt per auto en is afhankelijk van de vormen en het design van de auto.

Houd ook rekening met de kijkhoek van je auto dashcam. Heb je een camera met ingebouwd display? Dan weet je direct of je goed beeld hebt. Heeft jouw dashcam dat niet? Maak dan even een proefrit en bekijk de beelden thuis op je computer. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over het plaatsen van een dashcam in de auto.

Resumerend moet je hierop letten bij het plaatsen van je auto dashcam:

  • Geen belemmering voor de chauffeur
  • Probeer de ideale positie te vinden voor een volledig beeld
  • Let op de kijkhoek

Voor alle inbouw dashcams bieden wij onze vakkundige inbouwservice aan. Heb je toch problemen met het plaatsen van je losse dashcam in je auto? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor advies.

Dashcam inbouwcenters

Dashcam inbouwen Amsterdam

Beeldmateriaal en wetgeving

Bij het gebruik van een auto dashcam hoort ook het verantwoordelijk om gaan met beeldmateriaal. In Nederland zijn we erg gesteld op onze privacy. Ga daarom discreet om met beeldmateriaal waarop andere mensen of kentekens herkenbaar in beeld komen. Plaats geen opnames op internet zonder hun toestemming. Nog belangrijker is hoe je moet om gaan met beeldmateriaal waarop bewijs staat van een incident, misdrijf of ongeluk. Het creëren van bewijsmateriaal in dergelijke situaties is natuurlijk veruit het belangrijkste voordeel van auto dashcams! Ons advies is om in dit geval je opnames zo snel mogelijk bij de politie af te geven en hun instructies op te volgen. Ook wanneer je niet zelf bent betrokken bij een incident kun je anderen hier enorm mee van dienst zijn. In Nederland zijn dashcams inmiddels volledig geaccepteerd en dragen actief bij aan een veiliger wegennet. Steeds vaker erkent Justitie beeldmateriaal als rechtsgeldig bewijsmateriaal. Buiten onze landsgrenzen kunnen de regels voor auto dashcams helaas nog erg beperkend zijn. Zo zijn dashcams in een aantal EU-landen zelfs verboden. Lees hier alles over de regels voor auto dashcams in het buitenland.

Auto dashcam kopen?

In ons uitgebreide assortiment dashcams bieden wij alleen camera’s van hoge kwaliteit aan. Bestel vandaag nog jouw dashcam in onze webwinkel en profiteer van onze snelle en gratis levering.
De waardering van www.dashcams.eu/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.